Keltiska korset



Det keltiska korset är väl använt av tarottydare världen över och ger dig en helhetsbild av situationen som din fråga berör. Stjärnan består av 10 kort och varje kort i stjärnan har sin egen position med specifik betydelse.

Så här blev tolkningen av mina kort...


SITUATION:
VÄRLDEN

Här har man lyckats med förändringar till det bättre och det är långvarit.
Har nått mål, känner frid och harmoni, man har lyckats.
Man har insett meningen med livet och hittat sin plats på jorden. Man får vad man önskat sig.
Kommer detta kort upp på en relation visar det på en bra, lycklig och genuin relation som tillfredställer en på många plan i livet. Här har man materiell och emotionell trygget och stabilitet.
Man når ett inre lugn och känner sig harmonisk. Om man precis har börjar med förändringar i livet visar detta på att du handlar klokt och detta är något som kommer att hålla och gå i mål.
Man känner helheten i sig själv, mellan själ kropp och ande vilket medför inre styrka och gott självförtroende


HINDER:
DOMEN

Här grävs saker och ting upp som vi har i det omedvetna, det förändras, byts ner och förvandlas.
Nu blir man medveten om något som har legat dolt i det fördolda, och det är dags att släppa den.
Man ser sig själv och verkligheten som den är och kan nu ta ett avgörande beslut. Här tas dom seriösa besluten som kommer att påverka ens framtid, ens öde. Man lägger gamla misstag och snedsteg bakom sig. Och börjar om på nytt igen och vågar gå sin egen väg.


MEDVETNA:
PAGE I SVÄRD

Här har vi ett barn som är nyfiket, intelligent och diplomatiskt. Kortet kan även visa på en person som kommer med nya idéer till dig, får dig att tänka på ett nytt sätt, vinklar och perspektiv du kanske inte hade tänkt på tidigare och enentusiasm att utforska dessa idéer. Dessa idéer kommer ofta utifrån genom en annan person eller meddelande ofta angående rättsliga processer, beslut. Kanske du erbjuds tillfälle att utvecklas.


UNDERMEDVETNA:
FEM I SVÄRD

Fem i svärd visar på en tid av konflikt och osämja, du är inte överens med varken dig själv eller andra för den delen. Mycket mental stress och press infinner sig och situationen känns inte alls lyckad eller bra. En inre konflikt, mycket tankar.


DET SOM VAR:
SJU BÄGARE

Sju i bägare visar på val och möjligheter. Kortet visar på drömmar och illusioner, att bygga luftslott.
Tankarna och fantasierna kanske inte är forankrade i verkligheter utan kommer tillslut att krossas. Detta kort länkat till djävulen och månen som står för illusioner och frestelser.


DET SOM KOMMER:
SJU STAVAR

Du upplever utmaningar och motstånd som gör att du kan behöva hävda dig och stå emot angrepp. Du är modig och vågar stå upp för dig själv och dina principer, du tar tjuren vid hornen i stället för att smita undan. Du går din egen väg och faller inte för grupptryck. Risk finns att du blir missförstådd. Du är inte beroende av någon annan, du har dina egna idéer och vägrar att ge dig.
Du är någon som sticker ut ur mängden. Är du i en relation konfronterar du din partner, vägrar att bli överkörd eller kontrollerad, detta kan leda till bråk. Arbetsmässigt är du på topp, framgångsrik, har egna idéer och struntar i folk som vill trycka ner dig.


DU SJÄLV:
FYRA STAVAR

Din möda och hårda arbete ger frukt och du kan nu slappna av och njuta för en liten stund, kanske en festlig tillställning i hemmet, eller kanske du föredrar att ta det lugnt med din familj, nära och kära. Du har nu nått mål i arbeten och projekt och förtjänar lite semester. Har du en relation kan detta kort visa på att det finns goda förutsättningar för förlovning och giftermål längre fram, en relation med framtidsutsikter, en person som du skulle vilja slå dig till ro med. Kortet har stark anknytning till hemmet, kanske du köper ett nytt hem eller renoverar ditt nuvarande.


OMGIVNINGEN:
NIO BÄGARE

Nio i bägare visar på tillfredställelse, man är nöjd och belåten över hur saker och ting blev.
Kortet visar också på förnöjelse och självsäkerhet, man är nöjd med sig själv och sin insats.
Kärlek till sig själv och andra. En önskan går i uppfyllelse.


HOPP/RÄDSLOR:
NARREN

Oskyldig och ovetandes börjar narrens resa. Han är som ett barn, spontan, modig, glad och har en otrolig tillit till livet. Han vågar chansa ,ta risken och kasta sig ut i det okända. Narren litar på att allt fixar sig, han oroar sig inte och är full av överraskningar. Narrens negativa sidor är otänksam, barnslig, ovetandes och naiv.


RESULTAT:
TVÅ STAVAR

Du har hela världen i din hand, alla möjligheter med dig, du har kontrollen.
Balans skapas, lugnt och tryggt möter du förändringar, visar auktoritet utåt vilket medföljer en viss respekt ifrån människor runt omkring dig. Här tas beslut rörande arbete och eventuellt eget företag.
Samarbeten fungerar smidigt, kanske träffar du på en ny samarbetspartner.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0